Print Friendly, PDF & Email

هشدار تند پوتین به غرب: به مداخله در اوضاع اوکراین پاسخ “برق‌آسا” خواهیم داد / واشنگتن: جنگ اوکراین، جنگ نیابتی بین آمریکا و روسیه نیست
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه به رجب طیب اردوغان، همتای ترکیه‌ای خود در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت ماریوپل، شهری راهبردی در جنوب شرقی اوکراین که نزدیک به دو ماه است به دست ارتش روسیه محاصره شده گفت: «شهر آزاد شده است و دیگر درگیری در جریان نیست.»

واشنگتن: جنگ اوکراین، جنگ نیابتی بین آمریکا و روسیه نیست

بامداد پنجشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۰، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه پس از هفته‌ها گمانه زنی، بالاخره فرمان حمله نظامی همه جانبه به اوکراین را صادر کرد.

به گزارش «انتخاب»، روز گذشته منابع خبری در لهستان اعلام کردند، روسیه انتقال گاز طبیعی به لهستان را قطع کرده است. پیش از این لهستان گفته بود حاضر نیست بهای گاز طبیعی روسیه را با روبل پرداخت کند.

همچنین ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه به رجب طیب اردوغان، همتای ترکیه‌ای خود در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت ماریوپل، شهری راهبردی در جنوب شرقی اوکراین که نزدیک به دو ماه است به دست ارتش روسیه محاصره شده گفت: «شهر آزاد شده است و دیگر درگیری در جریان نیست.»

از سوی دیگر، سرگئی لاوروف در پاسخ به سوال خبرگزاری اینترفاکس درباره خطر وقوع جنگ جهانی سوم گفت: «چنین خطری جدی و واقعی است و نمی‌توان آن را دست‌کم گرفت.»

دیمیتری کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین در واکنش نوشت: «روسیه آخرین فرصت برای هراساندن دنیا از کمک به اوکراین را از دست داد. بنابراین الان دارد از خطر واقعی جنگ جهانی سوم صحبت می‌کنیم. این فقط به معنای این است که روسیه شکست در اوکراین را حس کرده است. بنابراین، دنیا باید حمایت از اوکراین را مضاعف کند تا ما چیره شویم و از امنیت اروپا و جهان حراست کنیم.»

لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، هم در بازگشت از سفر به کی‌یف نسبت به پیروزی اوکراین در جنگ ابراز امیدواری کرد و گفت این کشور می‌تواند در صورت داشتن «تجهیزات مناسب» بر روسیه غلبه کند.

هشدار تند پوتین به غرب: به مداخله در اوضاع اوکراین پاسخ “برق‌آسا” خواهیم داد۱۴۰۱/۰۲/۰۷ – ۱۹:۵۳
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه به غرب هشدار داده که به مداخله در اوضاع اوکراین، پاسخی ” برق آسا” خواهد داد.

او ضمن سخنرانی در باره نتایج دو ماه جنگ در اوکراین درنشست شورای قانونگذاران روسیه گفت: “اگر کسی قصد مداخله در رویدادهای جاری از خارج و ایجاد تهدیدات استراتژیک برای روسیه را داشته باشد، پاسخ ما به حملات پیش رو، برق‌آسا و سریع خواهد بود. ما همه ابزارها را (برای پاسخ دادن) داریم ما در باره این ابزارها لاف نمی‌زنیم بلکه از آنها استفاده می‌کنیم.”

شورای قانونگذاران نهادی مشورتی متشکل از رؤسای هر دو مجلس، معاونان آنها، روسای کمیته های دوما و شورای فدراسیون و همچنین روسای مجامع قانونگذاری مناطق روسیه است.

مقامات روسیه از جنگ در اوکراین به عنوان “عملیات نظامی ویژه” نام می‌برند و دستور داده‌اند به جای جنگ در اوکراین از این تعبیر استفاده شود و سرپیچی از استفاده آن مجازات سنگین در پی دارد.

آقای پوتین گفته است تمام اهداف “عملیات نظامی ویژه” در اوکراین قطعا صورت خواهد گرفت.

روسیه پس از تهاجم به اوکراین تحت تحریم‌های شدید کشورهای غربی قرار گرفته است.

آقای پوتین افزوده است اقتصاد روسیه در برابر تحریم‌ها مقاوم بوده و از هم نپاشیده است.

روسیه: تا وقتی به روبل پول ندهید گاز قطع می‌ماند۱۴۰۱/۰۲/۰۷ – ۱۳:۳۵
شرکت گازپروم روسیه اعلام کرد عرضه گاز به لهستان و بلغارستان را قطع کرده و تا وقتی که این دو کشور با درخواست مسکو برای پرداخت پول وارداتشان به روبل موافقت نکنند، روند عرضه متوقف می‌ماند.

قیمت گاز اروپا روز چهارشنبه که معامله‌گران به هضم اقدام ناگهانی و ارزیابی واکنش مشتریان روسیه مشغول بودند، بیش از ۲۰ درصد افزایش یافت.

مسکو به تهدیدش برای توقف جریان گاز برای کشورهایی که حاضر نیستند به درخواست پوتین برای پرداخت پول گاز به روبل موافقت کنند، عمل کرد. اتحادیه اروپا این درخواست را رد کرده است اما اکنون که مهلت پرداخت پول واردات گاز سررسیده است، کشورهای اروپایی باید درباره پذیرش درخواست پوتین یا از دست دادن عرضه گاز روسیه تصمیم بگیرند.

پایتخت‌های اروپایی هنوز در این باره اظهارنظر نکرده‌اند. به نظر می‌رسد این بلوک هفته گذشته یک راهکار را پیشنهاد کرد که اجازه می دهد جریان گاز روسیه ادامه پیدا کند اما اقدام علیه لهستان و بلغارستان که از اعضای اتحادیه اروپا هستند، احتمالا رسیدن به راه حل را دشوارتر می کند. آلمان به شدت به گاز روسیه وابسته است و احتمال سهمیه بندی سوخت را در صورت قطع واردات مطرح کرده است.

گازپروم به لهستان و بلغارستان که هر دو کشورهای ترانزیت برای گاز روسیه هستند هشدار داد اگر از گازی که برای کشورهای دیگر است، برداشت کنند در آن صورت این شرکت جریان ترانزیت را کاهش خواهد داد.

الکساندر نیکولوف، وزیر انرژی بلغارستان اعلام کرد کشورش پول تحویل گاز روسیه برای آوریل را پرداخت کرده و اگر گازپروم عرضه گاز را متوقف کند، به منزله نقض قراردادش خواهد بود.

نروژ ۴۴ میلیون دلار برای خرید تسلیحات برای اوکراین اختصاص می‌دهد۱۴۰۱/۰۲/۰۷ – ۱۰:۵۹
نخست وزیر نروژ اعلام کرد، اسلو ۴۳.۷ میلیون دلار برای ابتکارعملی تحت رهبری انگلیس به منظور خرید تسلیحات برای اوکراین اختصاص خواهد داد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، یوناس گار استور، نخست وزیر نروژ به پارلمان گفت:‌ اسلو همچنین ممکن است علاوه بر محموله‌هایی که تاکنون برای اوکراین فرستاده، محموله‌های مستقیم بیشتری به این کشور ارسال کند.

بانک جهانی: میانگین امسال قیمت نفت ۱۰۰ دلار است۱۴۰۱/۰۲/۰۷ – ۱۰:۵۸
بانک جهانی اعلام کرد قیمت کالاهای غذایی هم افزایش یافته و به همراه قیمتهای بالای انرژی و شوکهای وارد شده به تجارت نفت بین المللی، قیمتهای بالای کالا باعث تشدید فشار تورمی در سطح جهانی خواهد شد.

بانک جهانی میانگین قیمت نفت برنت در سال میلادی جاری را ۱۰۰ دلار در هر بشکه پیش بینی کرد که ۴۲ درصد افزایش در مقایسه با سال ۲۰۲۱ نشان می دهد و بالاترین سطح سالانه از سال ۲۰۱۳ است. این وام دهنده جهانی اعلام کرد قیمتهای غیرانرژی هم حدود ۲۰ درصد در سال ۲۰۲۲ افزایش پیدا می کنند که بزرگترین افزایش قیمتهای کالاهایی خواهد بود که روسیه یا اوکراین صادرکنندگان بزرگ آنها به شمار می‌روند.

طبق گزارش بانک جهانی، قیمت نفت برنت در سال ۲۰۲۳ به ۹۲ دلار در هر بشکه می رسد که پایین‌تر از میانگین سال ۲۰۲۲ است اما بالاتر از میانگین پنج ساله ۶۰ دلار در هر بشکه است. پیش بینی می شود قیمتهای گاز طبیعی اروپا در سال ۲۰۲۲ دو برابر قیمت سال ۲۰۲۱ شوند و قیمتهای زغال سنگ ۸۰ درصد بالاتر باشند و قیمت گاز طبیعی و زغال سنگ در بالاترین رکورد همه زمانها خواهد بود.

این جنگ همچنین باعث تغییر پرهزینه الگوهای تجاری شده که ممکن است به تورم پایدار بلندمدت منتهی شود. انتظار می رود این روند باعث تغییر عمده تجارت انرژی شود.

یک مقام بانک جهانی گفت: قیمتهای بالای کالا، فشارهای تورمی بالا در سراسر جهان را تشدید می‌کند.

بر اساس گزارش اویل پرایس، بانک جهانی انتظار دارد قیمتهای بالای کالا، فرآیند عبور به سوی منابع انرژی پاک را در کوتاه مدت مختل کرده یا به تاخیر بیاندازد. چندین کشور برنامه‌هایی را برای افزایش تولید سوختهای فسیلی اعلام کرده‌اند. قیمتهای بالای فلزات هم قیمت انرژی تجدیدپذیر که نیاز بالایی به فلزاتی مانند آلومینیوم و نیکل دارد را بالا برده است.

لیز تراس: روسیه از حق وتو برای سرپوش گذاشتن بر “وحشیگری” در اوکراین استفاده می‌کند۱۴۰۱/۰۲/۰۷ – ۱۰:۵۸
وزیر امور خارجه انگلیس، روسیه را به استفاده از حق وتو در شورای امنیت سازمان ملل به عنوان “چراغ سبزی برای وحشیگری” در اوکراین متهم کرد.

به گزارش خبرگزاری آناتولی، لیز تراس، وزیر امور خارجه انگلیس این اظهارات را در پاسخ به سوال یکی از قانونگذاران انگلیسی در پارلمان دال بر اینکه آیا روسیه باید همچنان عضو دائم شورای امنیت باقی بماند یا خیر، مطرح کرد.

لیز تراس گفت: شورای امنیت تحت ریاست ما نقشی دارد که باید آن را ایفا کند و ما از آن برای انتقاد از دروغ‌های روسیه استفاده کرده‌ایم.

وی افزود: ما همچنین میزبان ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین برای سخنرانی در شورای امنیت بوده‌ایم. اما نگرانی‌هایی نیز داریم که یک سازمان امنیتی بین‌المللی عضو دائمی چون روسیه دارد و آنها از حق وتوی خودشان به عنوان چراغ سبزی برای وحشیگری استفاده کرده‌اند.

وزیر خارجه انگلیس تصریح کرد: یکی از واکنش‌های ما به این مساله، همکاری نزدیک‌تر با متحدانی چون گروه هفت و ناتو است چرا که ما شاهد همکاری کافی در سطح سازمان ملل نبوده‌ایم.

انگلیس و روسیه به همراه آمریکا، فرانسه و چین پنج عضو دائم شورای امنیت هستند و همه آنها از حق وتو برخوردارند.

بیل کلینتون: هیچ کاری نمی‌توانستم برای اینکه جلوی پوتین را بگیرم انجام دهم۱۴۰۱/۰۲/۰۷ – ۱۰:۵۷
بیل کلینتون، رئیس‌جمهور اسبق آمریکا در اظهاراتی تاکید کرد، او در مقام رهبری آمریکا نتوانست هیچ کاری برای اینکه جلوی رفتن ولادیمیر پوتین به “مسیر استبداد” و حمله به اوکراین را بگیرد، انجام دهد.

به گزارش شبکه فاکس نیوز، بیل کلینتون، رئیس جمهور اسبق آمریکا در جریان یک سخنرانی در محل دانشگاه براون این کشور گفت: فکر نمی‌کنم کاری وجود داشته که ما می‌توانستیم با انجام دادنش جلوی این روند را بگیریم.

کلینتون اینکه دولتش در دهه ۱۹۹۰، به هنگام نظارتش بر گسترش ناتو پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در راستای منزوی کردن روسیه یا خصومت با شخص پوتین عمل کرده را رد کرد. کلینتون بیان کرد: این درست نیست که ما کاری برای منزوی کردن، تحقیر یا نادیده گرفتن پوتین انجام داده باشیم. این مهمل‌ترین حرفی است که شما می‌توانید بشنوید.

کلینتون گفت که تمایل پوتین برای ایجاد یک “دولت کلپتوکراسی” و از بین بردن دموکراسی در اولین دوره ریاست جمهوری او مشهود نبود. کلینتون درباره پوتین گفت: در پایان دوره دوم ریاست جمهوری‌اش، مشخص بود که او می‌خواهد مادام العمر رئیس جمهور بماند. من باور نمی‌کنم که همه کارهایی که ما می‌توانستیم انجام دهیم می‌توانست مانع آن بشود.

تصمیم دولت کلینتون برای گسترش ناتو، که به عنوان یک توافق دوران جنگ سرد بین کشورهای اروپایی و آمریکا برای مقابله با گسترش اتحاد جماهیر شوروی شروع شد، در جریان حمله دو ماهه روسیه به اوکراین مورد انتقاد قرار گرفت. پوتین گسترش ناتو به شرق و طرح مساله پتانسیل پیوستن اوکراین به ناتو را به عنوان توجیهی برای حمله خود به شهرهای اوکراین ذکر کرده است.

راجان منون، نویسنده کتاب “درگیری در اوکراین: گسستن نظم پس از جنگ سرد” استدلال می‌کند که دولت کلینتون، روسیه را پس از سقوط اقتصادش در پی فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، از سیستم جدید اروپایی کنار گذاشت. اما کلینتون روز سه شنبه گفت که ناتو از ورود روسیه به آن استقبال می‌کرد.

کلینتون تصریح کرد: اگر روسها فکر می‌کردند بزرگترین تهدیدات امنیتی‌شان برآمده از سمت بازیگران غیردولتی است هیچ چیز مانع از پیوستن آنها به ناتو نبود.

کلینتون با پرداختن به اقدامات دولتش برای همکاری با روسیه، به یک مورد اشاره کرد که طی آن لفاظی‌های “نومحافظه‌کاران” آمریکا و پتانسیل روی کار آمدن یک رئیس‌جمهور جمهوری‌خواه در آنجا، پوتین را از اینکه دست به خلع سلاح بیشتر بزند، ترساند.

کلینتون پیش از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال ۲۰۰۰ گفت که با پوتین که در آن سال ریاست جمهوری روسیه را برعهده گرفت، ملاقات کرد و با او درباره یک توافق موجود با هدف خروج نیروهای ناتو، اتحادیه اروپا و روسیه از مرزهای هر کدام از طرفها به منظور کاهش تنش بین غرب و اتحاد جماهیر شوروی سابق گفتگو کرد.

کلینتون گفت: ما صحبت بسیار خوبی داشتیم، اما من کاملاً در مورد آنچه که (پوتین) قرار بود انجام دهد نامطمئن مانده بودم.

در این نشست، کلینتون یادآور شد که پوتین گفته است که نیروهای کشورش را از مرزها خارج نخواهد کرد در حالی که بوریس یلتسین، رئیس جمهور قبل از پوتین در روسیه با آن موافقت کرده بود؛ نگرانی پوتین از این بود که اگر جورج بوش در انتخابات آن زمان آمریکا پیروز شود، دولت جمهوری خواه او به توافق پایبند نباشد.

کلینتون شرح داد که پوتین به او گفت: “من همه چیزهایی را که این نومحافظه‌کارها می‌گویند خوانده‌ام و فکر نمی‌کنم آنها این کار را انجام دهند. فکر می‌کنم آنها این مساله را به شما مرتبط خواهند کرد.”

به گفته کلینتون، پوتین پرسید که آیا بوش ممکن است در انتخابات پیروز شود و کلینتون گفت که بوش احتمالش هست که در انتخابات پیروز شود اما ال گور، معاون رئیس جمهور وقت آمریکا احتمالاً پیروز نهایی خواهد بود.

به گفته کلینتون، پوتین گفت: “بسیار خوب، اگر ال گور برنده شود، او به یک کار پیروزمندانه نیاز دارد. بنابراین ما این توافق را در مدت کوتاهی پس از روی کار آمدن او انجام خواهیم داد و او کمی تقویت خواهد شد، و من هم توافقی که خواستارش شدم را دریافت خواهم کرد.”

رییس جمهور اسبق آمریکا تاکید کرد، این حکایت را بازگو کرده تا نشان دهد که “اولا پوتین باهوش بود و دوما، به طور خصوصی، او با من صادق بود.”

رئیس جمهور اسبق آمریکا همچنین از تصمیم خود برای استقبال از چین در سازمان تجارت جهانی دفاع کرد.

او در خصوص چین پرسید: “آیا من اشتباه کردم که به آنها موقعیت ارجح‌ترین کشور را دادم؟ شما می‌توانید در این مورد بحث کنید، اما من با توجه به چیزهایی که در آن زمان می‌دانستیم اینطور فکر نمی‌کنم، زیرا من فرض کردم که بهتر است آنها را در سیستمی داشته باشیم که در آن حداقل بتوانیم یک مجمع قانونی برای به چالش کشیدن اقدامات غیرقانونی داشته باشیم و در آن حداقل آنها را تشویق می‌کنیم تا با بقیه جهان همکاری کنند.”

تهدید روسیه به حمله به اهداف نظامی در انگلیس و دیگر کشورهای ناتو۱۴۰۱/۰۲/۰۷ – ۱۰:۵۷
کرملین به دنبال سخنان “تحریک‌آمیز” یک مقام انگلیسی درباره بمباران روسیه، با هشدار درباره اینکه می‌تواند سایت‌های نظامی داخل انگلیس را بابت حمایت لندن از اوکراین هدف بگیرد، گفت مسکو همچنین می‌تواند دیپلمات‌هایی که به کی‌یف بازمی‌گردند هدف قرار دهد.

به گزارش وب‌سایت دیلی‌میل، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت مسکو می‌تواند مجوز هدف گرفتن کشورهای عضو ناتو که اقدام به مسلح کردن اوکراین می‌کنند، صادر کند.

او هشدار داد: آیا درک می‌کنید که روسیه می‌تواند به ‌منظور مختل کردن تدارکات نظامی لجستیک، به اهداف نظامی در قلمرو کشورهای ناتو که به رژیم کی‌یف تسلیحات می‌رسانند، حمله کند؟ به هر حال، این به طور مستقیم منجر به مرگ و خونریزی در خاک اوکراین می‌شود. تا جایی که من متوجه شده‌ام، بریتانیا یکی از این کشورهاست.

سخنان زاخارووا بعد از آن مطرح شد که جیمز هیپی، وزیر نیروهای مسلح انگلیس در مصاحبه‌ای گفت که لندن از حملات هوایی اوکراینی‌ها علیه زیرساخت‌های روسیه حمایت می‌کند. او گفت: این کاملا مشروع است که از تسلیحات انگلیسی برای چنین حملاتی استفاده شود، با اینکه در حال حاضر گمان نمی‌رود اینطور بوده باشد.

جیمز هیپی همچنین گفت اگر درگیری در مناطق دونتسک و لوهانسک در شرق اوکراین بدون تحول باقی بماند، انگلیس آموزش نیروهای اوکراینی داخل اوکراین را از سر می‌گیرد.

اما سخنان این مقام انگلیسی به مذاق کرملین خوش نیاد و وزارت دفاع روسیه او را به “تحریک” متهم کرد. با تشدید بیشتر تنش‌ها، مسکو همچنین هشدار داد که به تلافی آن برای حمله به “مراکز تصمیم‌گیری” در کی‌یف، حتی اگر دیپلمات‌های انگلیسی و دیگر کشورهای غربی در آنجا حاضر باشند، آماده است.

در همین حال توبیاس الوود، رئیس کمیته منتخب دفاعی انگلیس گفت که اظهارات جیمز هیپی “پتانسیل دعوت به حملات تلافی‌جویانه در لهستان را دارد.” او همچنین با بیان اینکه روسیه ممکن است اهداف غربی خارج از اوکراین را هدف بگیرد، به نشریه تایمز گفت که غرب “هر چه بیشتر درگیر یک جنگ نیابتی می‌شود.”

همچنین در واکنش به حمایت جیمز هیپی از حملات اوکراین به خطوط تامین در روسیه، یک سخنگوی کرملین گفت: مایلیم تاکید کنیم که تحریک مستقیم رژیم کی‌یف توسط لندن به انجام چنین اقداماتی – در صورت انجام چنین اقداماتی – بلافاصله به واکنش متناسب ما منجر خواهد شد. همانطور که هشدار داده‌ایم، نیروهای مسلح روسیه با تسلیحات دوربرد بسیار دقیق در آمادگی شبانه‌روزی برای اجرای حملات تلافی‌جویانه به مراکز تصمیم‌گیری در کی‌یف به سر می‌برند. حضور مشاورانی از کشورهای غربی در این مراکز تصمیم‌گیری در اوکراین هم لزوما مشکلی برای روسیه به منظور اجرای اقدام تلافی‌جویانه ایجاد نمی‌کند.

آلمان تجهیزات سنگین به اوکراین می‌فرستد۱۴۰۱/۰۲/۰۷ – ۱۰:۵۷
آلمان در اقدامی غیرمنتظره اعلام کرد که نیروهای اوکراینی را در خاک خود آموزش خواهد داد و ۵۰ تانک ضدهوایی به کی‌یف ارسال خواهد کرد.

به گزارش پایگاه خبری بیزنس اینسایدر، کریستینا لامبرشت، وزیر دفاع آلمان در یک کنفرانس دفاعی در پایگاه هوایی رامشتاین آمریکا در خاک آلمان، از تصمیم این کشور برای ارسال تانک‌های ضدهوایی «ژپراد» به اوکراین خبر داد.

او همچنین گفت که این کشور در حال «همکاری با دوستان آمریکایی» برای آموزش نیروهای اوکراینی در زمینه کار با سامانه‌های توپخانه‌ای در خاک آلمان است.

لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا از آلمان برای این تصمیم «قابل توجه» تشکر کرد و گفت: این سامانه‌ها واقعا توانایی اوکراین را افزایش می‌دهند.

برلین با فشاری فزاینده برای ارائه کمک‌های معنادار نظامی بیشتر به کی‌یف مواجه بوده و این نخستین باری است که آلمان به اوکراین سلاح سنگین ارسال می‌کند. اوکراین می‌گوید برای دفاع از خود در مناطق شرقی به این تسلیحات نیاز دارد.

این نمونه دیگری از تغییرات سریعی‌ است که حمله روسیه به اوکراین در غرب رقم زده است. کمتر از یک هفته قبل، اولاف شولتس، صدراعظم آلمان گفت، ممکن است ارسال چنین تسلیحاتی به اوکراین، شرایط آغاز جنگ هسته‌ای را فراهم کند.

شولتس گفت: از همان ابتدا گفتم که باید تمام توان خود را در پیشگیری از مقابله نظامی میان ناتو و یک ابرقدرت مسلح مانند روسیه به کار گیریم. من هرچه در توان دارم برای جلوگیری از تشدید اوضاع که به جنگ جهانی سوم منجر می‌شود، به کار گرفته‌ام. نباید جنگ هسته‌ای اتفاق بیافتد.

تا پیش از آغاز حمله روسیه به اوکراین در اواخر فوریه، آلمان به دلیل امتناع مداوم از ارسال تسلیحات مرگبار به اوکراین، مورد انتقاد قرار داشت. برلین که در تامین گاز طبیعی خود به روسیه متکی است، جنایات گذشته در این منطقه را توجیهی برای عدم ارسال سلاح به اوکراین معرفی می‌کرد. زمانی که در اوایل ژانویه، آلمان اعلام کرد که قصد دارد ۵۰۰۰ کلاه جنگی به اوکراین بفرستد، شهردار کی‌یف آن را یک «شوخی» توصیف کرد.

اما تنها دو روز پس از آغاز حمله روسیه، آلمان این سیاست دیرینه خود را زیر پا گذاشته و به اوکراین سلاح ارسال کرد.

همچنین جیمز هیپی، وزیر نیروهای مسلح انگلیس گفت، این کشور می‌تواند ظرف هفته‌های آتی، اوکراین را به موشک‌های «بریمستون» مجهز کند. این موشک‌ها برای استفاده علیه اهداف زمینی و دریایی با سرعت بالا طراحی شده‌ و معمولا از هواپیما شلیک می‌شوند.

نشست متحدان اوکراین با نظارت آمریکا در پایگاه هوایی رامشتاین آلمان۱۴۰۱/۰۲/۰۷ – ۱۰:۵۶
آمریکا در پایگاه هوایی «رامشتاین» در غرب آلمان میزبان کنفرانسی با حضور ده‌ها کشور به منظور تقویت قابلیت‌های دفاعی اوکراین بود که با حمله روسیه مواجه است.

به گزارش وب‌سایت دویچه وله، در جریان این کنفرانس روز سه‌شنبه متحدان آمریکا به تامین کمک برای ارتش اوکراین در جریان فاز بعدی این جنگ و بعد از آن متعهد شدند. آلمان هم در یک تغییر سیاست ناگهانی عمیقا متعهد شده تا تانک و تجهیزات نظامی به این کشور ارسال کند.

در این نشست لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا گفت: «می‌خواهیم کار روسیه برای تهدید همسایگانش را سخت‌تر کنیم و از توانایی آن برای انجام چنین کاری بکاهیم.» آستین گفت این کنفرانس به یک گروه تماس ماهانه در خصوص دفاع از خود اوکراین تبدیل می‌شود.

هدف از برگزاری این کنفرانس، تضمین امنیت بلندمدت و حاکمیت اوکراین و چگونگی دفاع از خود اوکراین پس از این جنگ عنوان شده است. آمریکا از وزرای دفاع و نمایندگان ۴۰ کشور برای مشارکت دعوت به عمل آورد و ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو هم جزو حاضران بود.

وزیر دفاع آمریکا در صحبت‌های آغازین خودش گفت که این کنفرانس “با هدف کمک به اوکراین در پیروزی در این نبرد مقابل حمله بی‌دلیل روسیه و تقویت مواضع دفاعی اوکراین برای چالش‌های فرداست.”

آستین گفت: همانطور که دیدیم، کشورهای سراسر جهان پای اراده ما برای حمایت از اوکراین در مبارزه‌اش علیه تخاصم امپریالیستی روسیه متحد ایستاده‌اند. متحدان کی‌یف برای تقویت امور دفاعی اوکراین سخت کار خواهند کرد. اوکراین عمیقا باور دارد که می‌تواند برنده شود و همینطور همگی ما در اینجا.

این نشست تحت نظارت ناتو نبود و بنابراین از کشورهای خارج از این ائتلاف هم دعوت به عمل آمد.

آستین و آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا یکشنبه به کی‌یف سفر کرده و با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین ملاقات کردند. در این دیدار، آنها با ارائه کمک نظامی بیشتر به اوکراین موافقت کردند. همچنین اوکراین درباره نیازهای تجهیزاتی‌اش اطلاعاتی ارائه داد و جزئیات آن در جریان کنفرانس پایگاه رامشتاین آمریکا در آلمان بررسی شد.

گروسی در اوکراین: مشکل انرژی اتمی نیست، بلکه جنگ است۱۴۰۱/۰۲/۰۷ – ۱۰:۵۶
زلنسکی در گفت‌وگو با مدیرکل آژانس انرژی اتمی گفت، بر این باور است که باید به کشورش یک کرسی در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بدهند.

به گزارش خبرگزاری تاس، ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین در گفت‌وگو با رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: ما باید با هم به منظور رسیدگی به یکسری از مسائل حساس همکاری کنیم. بر این باورم که کشور اوکراین حق دارد تا در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نماینده داشته باشد.

وی همچنین برنامه‌هایی را برای دریافت غرامت بابت تخریب تاسیسات اتمی اوکراین اعلام کرده و پیشنهاد داد تا صلحبان‌ها در نیروگاه برق اتمی زاپوروژیا مستقر شوند.

رافائل گروسی نیز بر اهمیت همکاری‌های آتی تاکید کرد و گفت: وظیفه من تضمین این مساله است که نیروگاه‌های برق اتمی اوکراین تهدید نشوند. به همین دلیل است که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در اوکراین است و به کارش ادامه می‌دهد.

وی افزود: امروز ما با ارائه کمک و همکاری‌های ویژه برای احیای ظرفیت این زیرساخت‌های منهدم شده توافق کردیم.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همچنین اشغال چرنوبیل توسط روسیه را بسیار خطرناک خواند و به اوکراین برای احیا و بازسازی تخریب‌های صورت گرفته این نیروگاه اتمی پیشنهاد کرد.

وی افزود: اوضاع در این نیروگاه اتمی بسیار غیرعادی و خیلی خطرناک است. مقام‌های اتمی باید همچنان هشیار باشند. اعضای تیم آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با چمدان‌های خود محتوی وسایل و ابزار سنجش مواد و تشعشعات رادیواکتیو وارد نیروگاه چرنوبیل شده‌اند تا اوضاع را مورد سنجش قرار دهند. ما به دنبال تعمیر و بازسازی تخریب‌های صورت گرفته در نتیجه حمله روسیه به این نیروگاه در جریان جنگ هستیم.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در واکنش به نگرانی‌های عموم درباره خطرات نیروگاه‌های برق اتمی در دوران جنگ نیز گفت: مشکل، انرژی اتمی نیست بلکه جنگ است.

زلنسکی هم رفتار روسیه را در این مکان محکوم کرده و گفت: مسکو با شلیک راکت به چرنوبیل و دو ایستگاه نیروگاه برق اتمی فعال دیگر بی توجهی خود را به امنیت اتمی آن هم در سالگرد انفجار چرنوبیل نشان داد.

او در توئیتی نوشت: اقدامات کنونی روسیه در نیروگاه برق اتمی چرنوبیل تهدیدی علیه بشریت با یک فاجعه جدید است.

بوریس جانسون: پوتین امکان تغییر دادن طرح‌هایش در اوکراین و پایان دادن به جنگ را دارد۱۴۰۱/۰۲/۰۷ – ۱۰:۵۵
نخست‌وزیر انگلیس با بیان اینکه انتظار ندارد که هیچ ناکامی نظامی بیشتری از سوی ارتش روسیه در اوکراین موجب شود تا ولادیمیر پوتین به سمت استفاده از تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی در آنجا سوق داده شود، گفت او فرصت تغییر دادن نقشه‌هایش و پایان دادن به درگیری را دارد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، بوریس جانسون، نخست‌وزیر انگلیس در پاسخ به این پرسش تاک‌ تی‌وی مبنی بر اینکه آیا او انتظار دارد که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه استفاده از تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی را در صورت ناکامی بیشتر ارتشش در اوکراین مورد بررسی قرار دهد یا خیر، گفت: نه اینطور فکر نمی‌کنم.

جانسون گفت: با توجه به حمایت عظیم روسیه از آنچه او انجام می‌دهد و با توجه به غفلت آشکار رسانه‌های روسی در مورد آنچه واقعا در اوکراین اتفاق می‌افتد، تناقض این است که پوتین فضای سیاسی بسیار بیشتری برای عقب‌نشینی و کوتاه آمدن دارد.

از بوریس جانسون همچنین درباره اختلاف میان مسکو و لندن سوالی پرسیده شد، به ویژه پس از آنکه روز سه‌شنبه روسیه به انگلیس درباره “واکنش متناسب” فوری در صورتی که انگلیس به تحریک اوکراین با هدف گرفتن اماکنی در روسیه ادامه دهد، هشدار داد.

وزارت دفاع روسیه به صحبت‌های جیمز هیپی، وزیر نیروهای مسلح انگلیس استناد داشت که در گفت‌وگو با رادیو بی‌بی‌سی تاکید کرد که کاملا برای اوکراین “مشروع” است که اهدافی را در عمق روسیه به منظور مختل کردن خطوط لجستیک و تامین روسیه هدف بگیرد.

از جانسون درباره این اظهارات سوالی پرسیده شد و او گفت، اوکراینی‌ها حق دارند از خودشان دفاع کنند اما اضافه کرد که انگلیس نمی‌خواهد که این بحران به فراتر از مرزهای اوکراین کشیده شود.

او همچنین گفت که دولتش هر کاری بتواند برای کمک به دو جنگجوی انگلیسی که در اوکراین اسیر شدند، انجام می‌دهد اما هرگونه تصمیم‌گیری درباره تبادل اسرا بر عهده کی‌یف است. او همچنین افزود که فیس‌بوک با حذف ویدیویی که این دو فرد را نشان می‌دهد، موافقت کرده است.

لوید آستین: جنگ اوکراین، جنگ نیابتی بین آمریکا و روسیه نیست۱۴۰۱/۰۲/۰۷ – ۱۰:۵۴
رئیس پنتاگون تبدیل درگیری اوکراین به جنگ نیابتی را تکذیب کرد و گفت آمریکا با روسیه نمی‌جنگد.

به گزارش اسپوتنیک، لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا گفت او معتقد نیست درگیری در اوکراین یک جنگ نیابتی بین ایالات متحده و روسیه است.

کاخ سفید پیشتر روز سه شنبه اعلام کرد از زمانی که روسیه عملیات نظامی خود را در فوریه آغاز کرد، ایالات متحده حداقل ۳.۷ میلیارد دلار برای حمایت از دفاع اوکراین اختصاص داده است و حداقل ۳۰ کشور دیگر نیز ۱.۳ میلیارد دلار دیگر را پرداخت کرده‌اند.

آستین در مصاحبه به فاکس نیوز گفت: ما با روسیه درگیر نیستیم. اوکراین در حال مبارزه با روسیه است.

با وجود میزان کمک‌های امنیتی ارائه شده به اوکراین، آستین اصرار داشت که درگیری به یک جنگ نیابتی تبدیل نمی‌شود.

آستین در پاسخ به این سوال که آیا درگیری در اوکراین ممکن است به یک جنگ نیابتی تبدیل شود، گفت: اینطور نیست، این به وضوح نبرد اوکراین است. همسایگان و متحدان و شرکای اوکراین در تلاش هستند تا مطمئن شوند که آنچه را که برای موفقیت نیاز دارند در اختیار دارند.

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


 قالب وردپرسدانلود رایگان قالب وردپرسپوسته خبری ایرانیقالب مجله خبریطراحی سایتپوسته وردپرسکلکسیون طراحی