تاریخ شمسی
تاریخ میلادی
قطعنامه ۵۸۲ (۱۹۸۶)
مصوبه شوراي امنيت در جلسه ۲۶۶۶ خود در تاريخ ۲۴ فوريه ۱۹۸۶
شوراي امنيت،
با بررسي موضوع تحت عنوان “وضعيت ميان ايران و عراق”؛
با يادآوري اين كه شوراي امنيت تقريباً شش سال است كه موضوع وضعيت ميان ايران و عراق را زير نظر داشته و در مورد آن تصميماتي اتخاذ نموده است؛
با نگراني عميق نسبت به طولاني شدن مناقشه ميان دو كشور كه منجر به تلفات سنگين جاني و خسارات قابل ملاحظه مادي شده و صلح و امنيت را به مخاطره افكنده است؛
با يادآوردي مفاد منشور بهويژه تعهد كليه اعضا جهت حل و فصل اختلافات بينالمللي خود به روشهاي صلحجويانه به گونهاي كه صلح و امنيت بينالمللي و عدالت به مخاطره نيفتد؛
با توجه به اينكه هر دو كشور ايران و عراق از اعضاي پروتكل ممنوعيت استفاده از گازهاي خفهكننده و مسموم كننده و ساير گازها و جنگ ميكروبي منعقده در ۱۷ ژوئن ۱۹۲۵ در ژنو ميباشند؛
با تأكيد بر اصل غير قابل قبول، تصرف زمين با استفاده از زور؛
با مورد توجه قرار دادن تلاشهاي ميانجيگرانه كه دبيركل دنبال ميكند:
۱- از اقدامات اوليه كه باعث بروز منازعه ميان ايران و عراق شد و از ادامه درگيري اظهار تأسف ميگردد.
۲- همچنين از تشديد مناقشه بهويژه تهاجمات ارضي، بمباران مناطق صرفاً غيرنظامي، حملات به كشتيهاي بيطرف و يا هواپيماهاي كشورها، نقض حقوق بينالمللي بشردوستانه و ساير قوانين منازعات نظامي بهويژه استفاده از سلاحهاي شيميايي مغاير با تعهدات پروتكل ۱۹۲۵ ژنو، ابراز تأسف ميگردد.
۳- از ايران و عراق ميخواهد كه آتشبس فوري، متوقف ساختن كليه مخاصمات در زمين، دريا و هوا را رعايت نموده و كليه نيروها بدون درنگ به مرزهاي شناخته شده بينالمللي عقبنشيني نمايند.
۴- مصراً درخواست ميگردد كه مبادلة كامل اسيران جنگ پس از مدت كوتاهي بعد از متوقف ساختن مخاصمات با همكاري كميته بينالمللي صليب سرخ انجام پذيرد.
۵- از طرفين درخواست مينمايد كه فوراً كليه جوانب منازعه را با ميانجيگري يا هر راه ديگر جهت حل و فصل مسالمتآميز منازعه، بپذيرند.
۶- از دبيركل درخواست مينمايد كه به تلاشهاي مداوم خود ادامه داده و به دو طرف درگير جهت جامةعمل پوشيدن اين قطعنامه كمك نمايد و شورا را از نتايج آن مطلع سازد.
۷- از ساير كشورها درخواست ميگردد كه حداكثر خويشتنداري را از خود نشان داده و از هرگونه اقدامي كه منجر به تشديد و گسترش بيشتر جنگ گردد، جداً خودداري نمايند و اجراي قطعنامه حاضر را تسريع بخشند.
۸- تصميم گرفته شد كه موضوع تحت بررسي باقي بماند.