Print Friendly, PDF & Email

بیوگرافی اعضای تلویزیون فارسی بی ‌بی‌ سی

 

صادق صبا، مدیر رادیو، تلویزیون و وب‌گاه بی ‌بی‌ سی فارسی است. وی متولد رشت و کارشناسی حقوق خود را از دانشگاه تهران و کارشناسی ارشد و دکترای خود را از انگلستان گرفته است. او بیش از ۲۰ سال است که در بی بی سی کار می‌کند. صبا پیش از این، عضویت در سازمان چریک‌های فدایی خلق را نیز داشته است.
ـ پونه قدوسی، روزنامه‌نگار ایرانی است. وی در بخش فارسی بی. بی. سی فعالیت می‌کند و به همراه سیاوش اردلان و ستار سعیدی یکی از مجریان برنامه‌ی نوبت شماست. پونه قدوسی علاوه بر مجری‌گری تلویزیون در رادیو بی. بی. سی نیز گویندگی می‌کند. او تا چند سال پیش در ایران زندگی می‌کرده است. خانم پونه قدوسی متولد ۱۳۶۰ از خانواده‌ای مذهبی است و گفته می‌شود برادرزاده شهید آیت‌الله علی قدوسی دادستان کل انقلاب اسلامی است. نامبرده با وجود اصالت خانوادگی وارد عرصه‌ی خدمتگزاری به بریتانیا شده که هیچ سنخیتی با خاندان ایشان ندارد.
ـ سیاوش اردلان روزنامه‌نگار ایرانی متولد ۱۳۵۷ است که در بخش فارسی بی. بی. سی فعالیت می‌کند. وی مدت زیادی با رادیو فردا ارگان سازمان سیا کار می‌کرد و سپس در بخش فارسی بی. بی. سی مشغول به کار شد.
ـ ستار سعیدی، روزنامه‌نگار افغان و یکی از مجریان تلویزیون فارسی بی. بی. سی است. ستار سعیدی در سال ۱۳۵۴ در شهر هرات افغانستان متولد شد. او در مشهد از سال ۱۳۷۷ در برخی نشریات ایرانی و نشریات مهاجرین افغان فعالیت داشت. در سال ۱۳۸۱ به هرات رفت و با نشریه‌ی آوای نو همکاری داشت. پس از مدتی به عنوان خبرنگار بی. بی. سی ابتدا در کابل و سپس در لندن داشت. اما به علت اینکه فارسی را با لهجه‌ی ایرانی صحبت می‌کرد، فعالیت او بیشتر در وب‌سایت خبری بی. بی. سی فارسی بود.
ـ سینا مطلبی و فرناز قاضی‌زاده: سینا مطلبی، نویسنده‌ی وبلاگ روزنامه‌نگار ۳۷ ساله که به همراه همسرش فرناز قاضی‌زاده در کانال بی. بی. سی کار می‌کند. سینا مطلبی روزنامه‌نگار ۴ مهر ۱۳۸۱ و پس از سه هفته بازداشت، آزاد شد و به همراه همسرش مورد توجه محافل اطلاعاتی بریتانیا قرار گرفتند. این زوج تا چند سال پیش در ایران و در روزنامه‌های عموماً اصلاح‌طلب فعالیت می‌کردند. سینا مطلبی که در ایران پرونده‌ی بار قضایی دارد، ابتدا راهی هلند شد و پس از مدتی اقامت و همکاری با میز رسانه‌ی اطلاعات هلند، برای بازدهی بیشتر جذب سرویس اطلاعاتی انگلیس و کار در بی. بی. سی فارسی شد، نفوذ در بین روزنامه‌نگاران ناراضی ایرانی و شناسایی و جذب آنها برای همکاری در داخل ایران و حتی جذب آنها در لندن از جمله مأموریت‌های مطلبی است. فرناز قاضی‌زاده همسر مطلبی نیز به عنوان تهیه‌کننده و مجری در استخدام بی. بی. سی می‌باشد.
جمشید برزگر، رئیس رادیو و وب‌سایت بخش فارسی بی. بی. سی است.
ـ نادر سلطان‌پور خبرنگار و مجری ایرانی شبکه‌ی تلویزیونی بی. بی. سی فارسی می‌باشد. نادر سلطان‌پور با راه‌اندازی شبکه‌ تلوزیونی بی.بی. سی فارسی، به عنوان یکی از مجریان اصلی برنامه‌های خبری این شبکه معرفی شد. وی حرفه‌ی خبرنگاری را در یک هفته‌نامه به نام «صدای فارسی» در کانادا آغاز کرد که در شهر اونتاریو برای فارسی زبانان ارائه می‌شد. سلطان‌پور از سال گذشته که بی. بی. سی فارسی راه‌اندازی شد، به عنوان یک مجری اصلی کار خود را آغاز کرده و برنامه‌های سیاسی و مصاحبه با اشخاص برجسته‌ی سیاسی داخلی و خارجی را بر عهده دارد.
ـ جمال‌الدین موسوی، متولد ولایت بامیان افغانستان می‌باشد. اوکار خود را در سال ۲۰۰۱ در بی. بی. سی به عنوان روزنامه‌نگار در مجله آسیای مرکزی بی.بی. سی شروع کرد. وی قبل از اینکه در بی. بی. سی مشغول به کار بشود، در هفته‌نامه‌ای که برای مهاجرین افغان مقیم مشهد چاپ می‌شد کار می‌کرد. جمال‌الدین همچنین پروژه‌ای به نام UNHCR را مدیریت می‌کرد که در جهت تربیت و تعلیم جوانان افغان برای خبرنگار شدن تلاش می‌کرد. او حرفه‌ی خود در بی. بی. سی را در سال ۲۰۰۱ با کار برای مجله‌ی آسیای میانه ‌بی. بی. سی در ایران و افغانستان شروع کرد و پیش از پیوستن به بی. بی. سی سردبیر هفته‌نامه‌ای برای پناهندگان افغان ساکن مشهد بود.
ـ ناجیه غلامی، در افغانستان از پدری کابلی و مادری هراتی به دنیا آمد. او وقتی سه ساله بود پدر و مادرش به ایران مهاجرت کردند. ناجیه کار رسانه‌ای خود را در سال ۲۰۰۱ به عنوان خبرنگار بی. بی. سی فارسی در مشهد شروع کرد و حرفه‌ی رادیویی و تلویزیونی خود را در سال ۲۰۰۱ به عنوان گزارشگر بی. بی. سی فارسی در شهر مشهد آغاز کرد.
ـ مهدی پرپنچی، مجری و گوینده‌ی سابق رادیو بی. بی. سی فارسی است. مهدی سابقه‌ی سردبیری رادیو بی. بی. سی فارسی را هم دارد.
ـ سیما علی‌نژاد، وی فرزند سیروس علی‌نژاد است. پدر او از روزنامه‌نگاران قدیمی است که به مدد دخترش در این اواخر عمر افتخار همکاری با بی. بی. سی را یافته است. سیما علی‌نژاد حرفه‌ی خبرنگاری را در سال ۱۹۹۰ با فعالیت در چندین روزنامه ‌و مجله آغاز کرد. او در سال ۱۹۹۳ به عنوان خبرنگار و مجری به رادیو فارسی بی. بی. سی پیوست. او همچنین به عنوان ویراستار و ساخت برنامه‌های مستند در رادیو بی. بی. سی مشغول به کار شد. و بعدها مسئولیت ادیتوری سایت بی. بی. سی فارسی را بر عهده گرفت. در سال ۲۰۰۲ سیما از طرف B.B.C به افغانستان برده شد تا به تربیت خبرنگاران افغان بپردازد. او بعد از دو سال مجدداً به لندن برگشت. مسئولیت‌های او از گویندگی و سردبیری رادیو تا سردبیری سایت فارسی بی. بی. سی می‌باشد. وی هم‌اکنون به عنوان گوینده‌ی تلویزیون فارسی بی. بی. سی فعالیت دارد.
ـ آغابهزاد بلورچی، بهزاد بلور به قول خودش بچه‌ی محله‌ی بازار تهران است و در میان خود اهالی بی. بی. سی هم زیاد جدی گرفته نمی‌شود و بیشتر شبیه یک جوک است تا یک آدم حرفه‌ای. وی از طریق ترویج موسیقی رپ و لس‌آنجلسی سعی در نفوذ در بین جوانان ایرانی و خصوصاً اهالی موسیقی زیرزمینی دارد تا به این شکل اهداف بی. بی. سی فارسی را بهتر پی بگیرد. نمونه‌ی روشن آن هم کنسرت بی. بی. سی فارسی در ایام نوروز ۸۸ در شهر دوبی بود، بارها از زبان ایشان شنیدیم: «این جوانان دیروز در زیرزمین‌ها بودند و امروز با کمک بی. بی. سی فارسی بر روی صحنه اجرا می‌کنند.»
ـ داریوش کریمی، سردبیر بخش گرد‌آوری خبر در تلویزیون فارسی بی. بی. سی است.
ـ لارا پطروسیان، پطروسیان از ارامنه‌ی مجیدیه‌ی تهران است و یکی از اعضای پر نفوذ تلویزیون بی. بی. سی فارسی است. لارا به همراه جمعی دیگر هدایت و آموزش روزنامه‌نگاران ایرانی را در دوره‌های تحت پوشش سازمان ملل بر عهده داشته است و اکنون در میز سردبیری بوده و در سیاست‌گذاری بخش‌های خبری نقش دارد. مسئولیت بخش چند رسانه‌ای سایت بی. بی. سی از جمله مسئولیت‌های قبلی او به شمار می‌رود.
ـ مسعود بهنود، بهنود متولد ۲۸ مرداد ۱۳۲۵ تهران و کارش را به عنوان روزنامه نگار از سال ۱۳۴۲ شروع کرد و در روزنامه‌های متفاوتی از جمله آیندگان و تهران مصور کار کرده است. وی در فیلم سینمایی «خانه‌ی عنکبوت» به کارگردانی علیرضا داوودنژاد و نوشته‌ی مشترک مسعود بهنود با داوودنژاد در سال ۱۳۶۲ شرکت کرد. مسعود بهنود در سال ۱۳۸۱ (۲۰۰۲) به بریتانیا مهاجرت کرد. بهنود پس از راه‌اندازی شبکه‌ی تلویزیونی بی. بی. سی بخش فارسی در دی ماه ۸۷ با این شبکه همکاری دارد. مسعود بهنود به همراه ماشاءالله شمس‌الواعظین، وظیفه‌ی شناسایی و انتخاب و آموزش نیروهای جوان بی. بی. سی فارسی را از میان پسران و دختران روزنامه‌نگار ایرانی را برعهده داشته‌اند. مسئولیت فعلی وی خواندن روزنامه‌های یومیه‌ی تهران به مدت پنج دقیقه در بی. بی. سی است.
ـ نیما اکبرپور، اکبرپور متولد ششم اسفند ۱۳۵۳ در شهرستان لاهیجان است. تحصیلاتش را در رشته‌ی مهندسی کامپیوتر و در گرایش نرم‌افزار در دانشگاه آزاد لاهیجان به اتمام رسانده است. وی نوشتن را با وبلاگ‌نویسی آغاز کرده و در هفته‌نامه‌ی چلچراغ ادامه داده است. آخرین مسئولیتی که در این هفته‌نامه داشته، معاونت سردبیری بود و در چند ماه آخر به عنوان جانشین سردبیر بوده است. نیما در حال حاضر در شبکه‌ی تلویزیونی بی. بی. سی فارسی به عنوان برنامه‌ساز و مجری برنامه‌ی کلیک با موضوع فناوری مشغول به کار می‌باشد. وی پیش از این علاوه بر هفته‌نامه‌ی چلچراغ، در ماهنامه‌ی دنیای کامپیوتر و ارتباط خبرگزاری ایسنا، نشریه‌ی الکترونیک زیگزاگ، ‌روزنامه‌ی قیام و رادیو جوان مشغول به کار بود.
ـ عنایت فانی، سردبیر و مجری برنامه‌های سیاسی تلویزیون فارسی است و در حال حاضر مجری دو برنامه‌ی «به عبارت دیگر» و «صفحه‌ی دو» در تلویزیون بی. بی. سی است.
ـ علی‌اصغر رمضانپور، معاون فرهنگی مسجد جامعی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمان اصلاحات است.

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


 قالب وردپرسدانلود رایگان قالب وردپرسپوسته خبری ایرانیقالب مجله خبریطراحی سایتپوسته وردپرسکلکسیون طراحی